sobota, 11 stycznia 2014

Kształt naczyń

Czy zastanawialiście się dlaczego kawa powinna być 
podana w takiej a nie innej filiżance, wino w lampce z cienkiego szkła, piwo w kuflu, zaś herbata zaparzana na różne sposoby najlepiej smakuje w filiżance dla niej przeznaczonej? Tak naprawdę o tym wiedzą i przestrzegają tych zasad tylko i wyłącznie smakosze. W kawiarni czy restauracji kelnerzy wiedzą w czym podać szampana, likier, koniak, wino czerwone, białe, kawę, czy herbatę. Jak widać na załączonych zdjęciach - dwie filiżanki, każda inaczej wyprofilowana. Filiżanka do herbaty jest płytsza, szersza w obwodzie, filiżanka do kawy mniejsza, bardziej wcięta.

Filiżanka do herbaty wewnątrz jest dodatnio spolaryzowana, filiżanka do kawy odwrotnie - ujemnie.




UWAGA!Kopiowanie i publikowanie  całości lub fragmentów bloga, tylko za zgodą autorki!




Czytaj więcej... w mojej książce: "Radiestezja w praktyce. Wahadełko, chromoterapia, diagnostyka" - Wyd. Studio Astropsychologii; Białystok, 2016.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz